سینک
سینک ظرفشویی، یکی از اصلی ترین اجزای هر آشپزخانه است که نقشی کلیدی در کارایی، زیبایی و نظافت محیط دارد. امروزه، این محصول در شکل ها و مدل هایی متنوع به بازار عرضه می شود تا با سلیقه و دکوراسیون داخلی کاربران خود، بیشترین میزان هماهنگی را داشته باشد.
لازم به ذکر است که سینک های ظرفشویی، در کنار افزایش زیبایی بصری، دارای دوام بالایی بوده و اغلب در برابر خراشیدگی، لک شدگی و آسیب های ناشی از حرارت، از مقاومت بالایی برخوردار می باشند. به علاوه، طراحی ارگونومیک این محصولات، استفاده از فضای آشپزخانه را بهینه کرده و به شما این امکان را می دهد تا حتی در فضاهای کوچک نیز بهترین بهره وری را تجربه کنید.
از همین رو، اگر به دنبال آشنایی با سینک های متنوع و با کیفیت می باشید تا خریدی مطابق با نیاز خود را تجربه کنید، تا انتهای این متن با ما همراه باشید. برای مشاهده سینک هایی هوشمند و خاص تر نیز، تنها کافیست تا بر روی عبارت سینک پیانویی کلیک نمایید.
سینک ظرفشویی
نخستین اقدام در زمان تصمیم گیری برای انتخاب و خرید بهترین سینک ظرفشویی این است که ابعاد دقیق محل آن را مشخص کنید تا در زمان نصب یا استفاده از آن به مشکل خاصی برخورد نکنید. در گام بعدی با توجه به ابعادی که در دست دارید، مشخص کنید که محصول مورد نظر شما باید از چه تعداد لگن برخوردار باشد. همچنین در این مرحله باید عمق محصول مورد نظر را مشخص کنید. در تمام این موارد، محل قرار گرفتن خروجی لولههای فاضلاب را نیز در نظر داشته باشید. با در دست داشتن این اطلاعات، می توانید پروسه خرید این محصول را آغاز کنید.
انواع سینک
به طور کلی می توان گفت که این محصول از نظر نوع نصب به سه دسته کلی تقسیم میشود که عبارتند از:
- توکار
- روکار
- زیر کار
همچنین این محصول بر اساس تعداد لگن به دسته های زیر تقسیم می شود:
- تک لگن (به اقتضای فضای کم کابینت؛ چندان کاربردی و قابل پیشنهاد نیست)
- دو لگن (امکان انجام همزمان دو کار؛ مناسبترین گزینۀ پیشنهادی)
- سه لگن (نیاز به بیشترین فضا)
نمیتوان ادعا کرد که انتخاب هر یک از موارد بالا جنبۀ سلیقهای و دلخواه دارد زیرا در بسیاری از مواقع با توجه به اقتضائات و الزامات فضایی که در اختیار دارید، ناچار به انتخاب نوع خاصی از این محصول خواهید بود. بنابراین پیش از تصمیم گیری در رابطه با نوع محصولی که قصد خرید آن را دارید، بهتر است با هر یک از انواع موارد ذکر شده آشنا شوید:
سینک روکار
این مدل به عنوان یکی از قدیمیترین انواع سینک های ظرفشویی شناخته می شود. این محصول بر روی صفحه کابینت قرار میگیرد و هر چهار لبه آن به خوبی از بیرون دیده میشوند. بنابرین اگر خیلی دوست ندارید که وقت زیادی را صرف خشک کردن لبههای کابینت خود کنید و در واقع سالم ماندن کابینت و زحمت کم را به زیبایی و ظرافت ترجیح میدهید، بهتر است از این محصول استفاده کنید. همچنین باید اشاره کنیم که سینکهای ظرفشویی روکار از لحاظ ابعاد هیچگونه محدودیتی ندارند. طول این محصول معمولاً از حدود 40 الی 140 سانتیمتر در تغییر است و عرض آن نیز در بازۀ 50 تا 60 سانتیمتر قرار دارد. به علاوه، از جمله مزیتهای این محصول میتوان به این موارد اشاره کرد:
- عدم مشکلات ناشی از باد کردن کابینتها به دلیل نفوذ آب در آن ها
- بدون نیاز به صرف وقت زیاد برای خشک کردن لبههای کابینت
- نصب آسان
- تعویض و جابجایی آسان در هر زمان
اما کسانی که این محصول را قبول ندارند نیز توجیه منطقی برای این عدم پذیرش خود میآورند؛ که از جمله این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محدودیت در عرض سینک
- عدم امکان سِت شدن محصول با سایر لوازم آشپزخانه
- نمای ظاهری قدیمی
- تولید تنها در جنس استیل
سینک توکار
همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم، سینکهای روکار نمیتوانند پابهپای ظاهر آشپزخانههای امروزی پیشرفت کنند و دارای محدودیتهایی در طراحی و جنس مواد مورد استفاده در ساخت آن ها هستند. به همین دلیل نسل جدیدتری از سینکهای ظرفشویی موسوم به سینک ظرفشویی توکار روانه بازار شد. این محصول همان گونه که از نام آن نیز مشخص است، در داخل کابینت قرار میگیرد. بدین ترتیب که ابتدا نصاب با استفاده از شابلونهای مخصوص و در ابعاد مناسب اقدام به برش زدن کابینت میکند تا سینک در داخل آن قرار گیرد. لازم به ذکر است که ویژگی اصلی این محصول که آن ها را از مدل روکار جدا میسازد، زیبایی و ظرافت ویژهای است که در آن به کار رفته و باعث زیبایی محیط آشپزخانه میشود.بنابرین اگر از این محصول استفاده میکنید، دغدغه خشک بودن مداوم دور آن را نخواهید داشت. از این گذشته این محصول از جنسهای استیل، شیشه و گرانیت تولید شود و از تنوع بالایی برخوردار است. از جمله مزیتهای این محصول نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای سایزبندی و مدلهای بسیار زیاد
- دارای تنوع و ظرافت بسیار بالا
- مجهز به اکسسوریها و قطعات جانبی بسیار زیاد
- قابل نصب بر روی ام دی اف، کورین و انواع مختلف کابینت
البته این محصول دارای نارساییها و معایبی نیز می باشد که عبارتند از:
- نیاز به آببندی بسیار حساس برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل چوب
- جابجایی و تعویض بسیار سخت و تخصصی
- هزینه نصب بیشتر در مقایسه با سینکهای روکار
سینک زیرکار
سینکهای ظرفشویی زیرکار که در مقایسه با مدل های روکار و توکار از تقاضا و جذابیت کمتری برخوردار هستند، از زیر به صفحه کابینت نصب میشوند و از رو فقط لگنهای آن ها دیده میشوند. به علاوه این محصول دارای بیشترین پاشش آب به صفحه رویی کابینت می باشد و به همین دلیل از آن تنها در زمانی استفاده میشود که صفحۀ روی کابینت ضد آب باشد، نه از جنس چوب و سایر مشتقات آن. در انتها هر یک از موارد ذکر شده در یک نگاه مورد بررسی قرار گرفته اند:
نوع سینک | مزایا | معایب |
توکار | ظاهر زیبا - طرح های گوناگون | آسیب دیدن کابینت پیرامون سینک |
روکار | آب بندی راحت | ظاهر قدیمی |
زیرکار | ظاهر امروزی و مدرن | عدم تحمل بار زیاد - نیاز به آب بندی شدید |
در ادامه باید خاطر نشان شویم که سینک های ظرفشویی را از لحاظ جنس نیز می توان به دسته های متفاوتی تقسیم بندی کرد. جنس این محصول گذشته از آن که ارتباط مستقیم با کارآیی و عمر مفید آن دارد، در زیبایی مجموعۀ آشپزخانه نیز نقش بسزایی دارد. همچنین جنس این محصول از لحاظ سهولت در نظافت نیز اهمیت زیادی دارد.به علاوه، به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که در هنگام خرید، این محصول نباید به سادگی خراب شود یا شکسته شود و یا تغییر رنگ دهد. بنابراین، در زمان خرید، پارامتر جنس آن را نیز در نظر داشته باشید و تنها از منظر قیمت به آن نگاه نکنید.
1) سینک استیل: رایجترین جنس در سینک ظرفشویی، استیل است و از دیرباز این محصول را با جنس استیل در خاطر داریم. این محصول به دلیل سازگاری با هر دکوراسیون و رنگ نقرهای و خاکستری خود، برای محیط یک آشپزخانۀ مدرن و امروزی جذابیت بالایی دارد. همچنین این مدل میتواند مات، ضد خش و براق باشد که هر یک از آن ها دارای معایب و مزیتهای خاص خود است. برای مثال، این محصول از استیل با خلوص بالا تولید میشود؛ که به همین دلیل در مقابل زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت زیادی برخوردار است. بنابراین ظاهر آن در بلندمدت همچنان شیک و بدون خرابی و زنگزدگی حفظ خواهد شد؛ که این ویژگی یک مزیت بسیار عالی به شمار میرود. از این گذشته، سینک استیل در برابر خط و خش نیز از مقاومت خوبی برخوردار است و ظاهر خود را همچنان حفظ می کند و پیوسته سالم و شیک به نظر میرسد. همچنین نوع مات این محصول از خشپذیری بسیار کمی برخوردار است؛ اما از سوی دیگر، اثر املاح و رسوبات آب بر روی سطح آن باقی میماند. به همین دلیل شستشوی آن نیاز به وقت بیشتری دارد. سینک استیل براق به سادگی تمیز می شود و نیاز به وقت و انرژی زیادی ندارد. از طرفی دیگر، یکی از مهم ترین معایب سینک استیل این است که ممکن است پس از مدتی، متوجه خش و خطوط ریز و کم عمقی بر روی سطح آن شوید. نارسایی دیگری که این محصول دارد، عدم امکان انتخاب رنگ و سِت کردن آن میباشد. شما در انتخاب این مدل از تنوع رنگ بالایی برخوردار نیستید که بتوانید آن را با تِم رنگی آشپزخانه خود هماهنگ کنید؛ به همین دلیل شاهد پدید آمدن سینک های ظرفشویی گرانیتی هستیم که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. یکی دیگر از نارساییهای این محصول (که ممکن است در مورد برندهای دیگر نیز به چشم بخورد)، رفع مشکل گرفتگی سینک است. لازم به ذکر است که این محصول را می توان به صورت دست ساز نیز خریداری کرد. این مدل، یکی از جدیدترین سینک ظرفشویی استیل به شمار می رود و تفاوت عمدۀ آن با سایر سینکهای استیل عادی، ضخامت استیل آن است. معمولاً ضخامت مدل استیل حداکثر 1 میلیمتر است اما از سوی دیگر مدل استیل دست ساز دارای ضخامتی در بازۀ 3 تا 4 میلیمتر میباشد. همچنین توجه داشته باشید که ضخامت نوع استیل دست ساز این محصول در حدود پنج برابر سینک استیل معمولی است و به همین دلیل دارای وزن و قیمت بالاتری نیز می باشد.
2) سینک گرانیتی: این مدل در مقایسه با استیل، جدیدتر است از طراحی مدرنتری برخوردار میباشد. این محصول از کوارتز یا گرانیت، رزین و مواد پلیمری دیگر تولید میشود؛ که نسبت ترکیب مواد به کار رفته در آن بسته به نوع برند تولید کنندۀ آن متفاوت است. به علاوه این محصول دارای رنگهای متنوع و جذابی است و مواد به کار رفته در آن از مقاومت بالایی برخوردار میباشد. شایان ذکر است که این محصول در برابر اجسام نوک تیز از مقاومت بالایی برخوردار است و آنتی باکتریالمی باشد. همچنین این محصول بر اثر باقی ماندن آب لک نمی شود و از قیمت مناسبی برخوردار است. به علاوه بدیهی است که این محصول به دلیل رنگهای جذاب و طرحهای مدرن و زیبایی که دارد، مورد علاقۀ طراحان دکوراسیون داخلی و آشپزخانه قرار گرفته است.
3) سینک مسی: یکی دیگر از مواردی که به دکوراسیون آشپزخانه سبک و ظاهر متمایزی میدهد، سینک مسی می باشد. این مدل معمولاً دست ساز بوده و مقدار کمی (تقریباً یک درصد) ناخالصی روی به ترکیب برخی از آن ها اضافه میشود تا دوام و مقاومتش افزایش پیدا کند. همچنین این محصول از قیمت بالاتری برخوردار است و دلیل آن، ماندگاری طولانیتر و ساخت ظاهری جالب و منحصر به فرد و مدرن به آشپزخانه است. با این وجود، این مدل مزایا و معایبی نیز دارد. از جمله مزایای آن میتوان به زیبایی مثال زدنی، طول عمر بیشتر و مقاومت طبیعی آن ها در برابر زنگزدگی و خوردگی اشاره کرد. همچنین این محصول دارای طرحهای منحصر به فردی می باشد.
4) سینک چدنی: یکی دیگر از انواع سینک های ظرفشویی، از جنس چدن است. این مدل متشکل از یک کاسه آهنی است که با یک لعاب ضخیم پوشش داده شده است و وزن سنگین دارد به طوری که این وزن به عنوان مهمترین دلیل ماندگاری طولانی مدت آن شناخته می شود. این محصول به علت ماندگاری و عمر بالای خود، رکورددار بوده و از مقاومت بالایی برخوردار است. این محصول با گذشت چند دهه فعالیت، هرگز دچار ترک خوردگی و فرورفتگی نخواهد شد و تعمیر و نگهداری آن نیز دشوار نیست؛ به همین دلیل در فعالیتهای فشرده و پُرمصرف که نیاز به استفاده از سینک ظرفشویی است (مثل رستورانها و مراکز پذیرایی پر رفت و آمد) بیشتر به استفاده از این مدل ترجیح دارند. روکش سینک های چدنی معمولاً به رنگ سفید است، اما در رنگ های دیگر نیز میتواند تولید شود. این مدل به دلیل پوشش بیرونی سخت و براقی که دارد، به سادگی تمیز میشود و نگهداری از آن کار سادهای است. در عین حال، پاک کنندههای شیمیایی و ساینده، پوشش رویی آن را کدر کرده و یا خراش میدهد.
5) سینک چینی: این مدل دارای یک لگن فولادی قالبگیری شده است که با یک لایۀ ضخیم از مینای چینی، پوشانده شده است. این قالب در یک حرارت زیاد پخت میشود تا یک روکش صاف و براق ایجاد شود. همچنین این محصول از توجیه اقتصادی زیادی برخوردار است، نگهداری سادهای دارد، قابلیت ارائه در طرحهای متنوع را دارد، از اندازهها و رنگبندی زیادی برخوردار است و دارای پشتی عایق برای کاهش صدا میباشد. لایه لعاب بادوامی که سینک چینی دارد، باعث مقاومت بالای آن در برابر خراشیدگی، لک شدن، فرورفتگی و بریدگی شده است اما مهمترین نارسایی سینک چینی این است که به مرور زمان میتواند لکه شود.
6) سینک سرامیکی: این محصول با خاک نسوز (موسوم به سینک سرامیکی) و در رنگهای متنوعی تولید میشود و مقاومت بسیار زیادی در برابر دماهای بالا دارد و سطح آن ها موجب عدم انباشت باکتریها میشود. به علاوه، این مدل شبیه به سینکهای چدنی و لعابی می باشد، ولی وزن بسیار کمتری دارد و به سادگی با مایع ظرفشویی و آب گرم تمیز میشود.
7) سنگ طبیعی: این سینکها میتوانند از جنس گرانیت، سنگ مرمر، تراورتن، سنگ آهک، سنگ صابون و ... باشند که در رنگها و طرحهای گوناگون وجود دارند. معمولاً این مدل ها از سنگ یک تکه تراش میخورند و یا ممکن است از کنار هم قرار گرفتن تعدادی صفحات سنگی ساخته شوند. این محصولات لک نمیشوند، و دچار خراش یا ترک خوردگی نمیشوند و در برابر گرما بسیار مقاوم هستند اما وزن زیادی دارند و به همین دلیل نیاز به تقویت کابینت آشپزخانه دارند تا وزن زیاد آن ها را تحمل کند.
8) سینک کامپوزیتی: این محصول با ترکیب رزینهای آکریلیک با گرانیت پودری یا کوارتز تولید میشود و شباهت زیادی به زیبایی سنگ طبیعی دارد و مناسبترین جایگزین برای سینک سنگی می باشد. همچنین این محصول دوام زیادی داشته و با هر سبک دکوراسیون آشپزخانه سازگاری دارد.
انواع سینک ظرفشویی
برند های بسیاری در حوزه ساخت انواع سینک ظرفشویی فعالیت دارند که برخی از بهترین آن ها در قسمت زیر نام برده شده اند:
قیمت سینک
در زمان خرید این محصول به این نکته توجه داشته باشید که به طور کلی سینکهای ظرفشویی با توجه به جنس، نوع، تعداد لگن، و حتی رنگ و ماهیت خارجی یا ایرانی بودن، از تنوع قیمت برخوردارند. شما همراهان گرامی می توانید قیمت سینک های مختلف را از روی سایت یابان مشاهده فرمایید و در صورت پسند، خرید خود را تکمیل نمایید.
خرید سینک
چنانچه تصمیم نهایی خود برای خرید این محصول گرفتهاید، پیشنهاد میکنیم که پیش از هر اقدامی، ابعاد و نوع محصول مورد نظر خود را، از طریق ارتباط تلفنی یا مجازی، در اختیار تیم مشاورین حرفهای فروشگاه اینترنتی یابان (مرجع رسمی آنلاین تجهیزات صنعت ساختمان از سال 1386) قرار دهید تا موفق به خرید بهترین و مناسبترین سینک ظرفشویی از فروشگاه آنلاین یابان شوید.